«ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ» της Μαρίας Γιαγιάννου

Νέα Πρεμιέρα

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, ώρα 12.00

Αίθουσα των Εσπερίδων

Νομισματικό Μουσείο

 

Μετά την επιτυχία των παραστάσεων της προηγούμενης σεζόν, το «Εκτός Εαυτού» μετακομίζει. Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 12.00, το Νομισματικό Μουσείο φιλοξενεί την πρεμιέρα αυτής της ενδιαφέρουσας πρωτοποριακής παράστασης προσφέροντας την ευκαιρία να διερευνηθεί η λειτουργία ενός θεατρικού μουσειακού χώρου μέσα σε έναν πραγματικό. Ένα μουσείο φανταστικής φυσικής ιστορίας στήνεται στο μουσειακό περιβάλλον του μεγάρου «Ιλίου Μελάθρον», όπου τα εκθέματα πλαισιώνουν τα σκηνογραφικά, δημιουργώντας τουλάχιστον δύο ομόκεντρους κύκλους νοήματος… Σας περιμένουμε σε μια θεατρική εσπερίδα Εκτός Εαυτού, στην αίθουσα των Εσπερίδων του μοναδικού Νομισματικού Μουσείου, ενός χώρου ανοιχτού σε κοινωνικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις.

 Η υπόθεση

Πώς παίζεται ένα ερωτικό παιχνίδι εξουσίας ανάμεσα σε δύο ανθρώπους χωρίς έρωτα και χωρίς εξουσία; Ποιος ακούει τη φωνή σου όταν είσαι κλεισμένος σε ένα άδειο μουσείο;

Ο νυχτοφύλακας και η διευθύντρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας μπλέκονται σε ένα «παιχνίδι απόδρασης» που καταργεί τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα φύλα,  ανάμεσα στο νόημα και το χάος, ανάμεσα στο πάνω και στο κάτω, ανάμεσα στη νίκη και την ήττα. Η νύχτα πέφτει στο μουσείο. Έλα μέσα. Θαύμασε τα βαλσαμωμένα ζώα. Κατασκεύασε αντιπάλους. Φαντασιώσου ότι είσαι δυνατός. Παίξε όσο προλαβαίνεις.

Το έργο

Το «Εκτός Εαυτού» είναι ένα κωμικό δράμα πέντε πράξεων και διάρκειας 70΄, που αφηγείται την ιστορία δύο ανθρώπων-ρόλων που συναντιούνται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για να μπλεχτούν σ’ ένα παιχνίδι που άλλοτε μοιάζει με αισθησιακό σκάκι κι άλλοτε με νευρικό πινγκ-πονγκ. Μια κωμωδία τακτοποιημένη πάνω στο χάος της ύπαρξης.

Μετά από την επίσημη πρεμιέρα στο Ιλίου Μέλαθρον, το «Εκτός Εαυτού» θα ανέβει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου για μια νέα σκηνική περιπέτεια, από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου 2014.

Συντελεστές

Κείμενο: Μαρία Γιαγιάννου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γιανναράκος

Σκηνική εγκατάσταση: Ιβάν Παπαδόπουλος

Μουσική live: Κώστας Γ

Βοηθός σκηνοθέτη: Πένυ Ζήση

Κίνηση: Δήμος Αμπράζης

Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού

Φωτογραφίες: Θοδωρής Σταμπέλος

Πρωταγωνιστούν: Μαρβίνα Πιτυχούτη, Αποστόλης Κουτσιανικούλης

 

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

  

Μετά την παράσταση το Καφέ του κήπου μας θα προσφέρει ένα ποτήρι κρασί.