Διευθύντρια Νομισματικού Μουσείου 1964 – 1994
Η Μάντω Καραμεσίνη – Οικονομίδου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Αρχαιολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1959 διορίστηκε Επιμελήτρια Αρχαιοτήτων στο Νομισματικό Μουσείο, ύστερα από εξαετή εθελοντική εργασία (1953 – 1959). Από το 1964 και για 30 ολόκληρα χρόνια, μέχρι τη συνταξιοδότησή της το 1994, υπήρξε η Διευθύντρια και η ψυχή του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών.

Εργάστηκε με ιδιαίτερη επιμέλεια, ζήλο και αφοσίωση για την οργάνωση του Μουσείου, το οποίο κατά τη διάρκεια της θητείας της εμπλουτίστηκε με δωρεές συλλογών, με σπάνιες εκδόσεις και με πολλούς «θησαυρούς». Στη δεκαετία του ’70 υπό τη διεύθυνσή της οργανώνεται το διεθνώς αναγνωρισμένο εργαστήριο συντήρησης, ενώ το  Νομισματικό Μουσείο συμμετέχει ενεργά στις τότε νέες τάσεις της έρευνας. Στη δεκαετία του ’80 πραγματοποιούνται τα πρώτα εκπαιδευτικά προγράμματα. Με δικές της εργώδεις προσπάθειες, το Ιλίου Μέλαθρον παραχωρείται από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Νομισματικό Μουσείο, που αποκτά πλέον τη δική του επίζηλη στέγη.

Το μεγάλο και διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό της έργο έτυχε πολλών τιμητικών διακρίσεων από τα Αρχαιολογικά Ινστιτούτα και τις Νομισματικές Εταιρείες της Βιέννης, του Βερολίνου, των Βρυξελλών, του Βουκουρεστίου, της Νέας Υόρκης και των Αθηνών. Ως Ειδική Επιστήμων παρέδωσε μαθήματα Νομισματικής στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Κρήτης και Ιωαννίνων.

Η Μάντω Οικονομίδου μέχρι που έφυγε από τη ζωή στις 19 Ιανουαρίου 2015, δεν έπαψε ποτέ να είναι δραστήρια και να νοιάζεται για το Νομισματικό Μουσείο.

Το μνημόσυνό της θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015, στις 11.15 π.μ.