Η ΑμΚΕ τετARTημόριο διοργανώνει σε συνεργασία με το Νομισματικό Μουσείο (Πανεπιστημίου 12), στο πλαίσιο του εορτασμού Περιβάλλον και Πολιτισμός 2017- «Πνοές Ανέμων», τη δράση «Επίπεδα» στο Ιλίου Μέλαθρον από τις 19 έως τις 22 Οκτωβρίου 2017 με την υποστήριξη της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας και την Ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β’, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του Μεροπείου Ιδρύματος Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Πρόκειται για εικαστική δράση με στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις παθήσεις της Τρίτης Ηλικίας, όπως η άνοια, και των προσωπικών και κοινωνικών προβλημάτων που δημιουργούν.

Όπως σε όλες του τις δράσεις το τετARTημόριο, συνδυάζοντας τις καλές τέχνες με την επιστήμη, διοργανώνει ακόμη μία με καλλιτεχνικό, κοινωνικό και επιστημονικό πρόσημο. Με αφορμή τα σχέδια που προκύπτουν από τα διαγνωστικά τέστ για την άνοια, οι εικαστικοί καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη δράση παρήγαγαν έργα ειδικά για τη θεματική της, τα οποία θα εκτεθούν κατά τη διάρκεια της, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν και ομιλίες γιατρών η ειδικότητα των οποίων άπτεται του θέματος, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και ώρα 12:00′.

Στη δράση θα συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι εικαστικοί: Βαλερά Κων/να, Γαλάτος Θωμάς, Γκαλερίδη Μαρία-Αγγελική, Γρίβα Ελλη, Δασκαλόσογλου Στεφανία, Καλύβα Γωγώ, Καρατζαφέρη Κατερίνα, Μαραγκάκη-Ξηρομάμου Ελένη, Ντουμάνης Βασίλης, Πετρά Χρυσάνθη, Ρίστα Κων/να, Ρόκα Τζένη και Σαγκιώτη Βασιλική.