Ο Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου, Δρ Γεώργιος Κακαβάς, και το προσωπικό δημιούργησαν και φέτος την εόρτια Πασχαλινή κάρτα. Ως κεντρικό ευχετήριο θέμα της επιλέχθηκε ο οπισθότυπος χρυσού βυζαντινού νομίσματος (σολίδου) του αυτοκράτορα Θεοδοσίου Β΄ από τη Συλλογή Μπούζα. Απεικονίζεται άγγελος που κρατάει αναστάσιμο διάλιθο σταυρό, ενώ το νόμισμα προβάλλει μέσα από δάφνινο στεφάνι ως υπόμνηση στις δαφνηφόρες εκκλησιές που αναφέρονται στο συνοδευτικό απόσπασμα από το ποίημα Η ημέρα της Λαμπρής του Διονυσίου Σολωμού. Το κόκκινο χρώμα, το εξοχήν χρώμα του πάθους, συμβολίζει το αίμα και την αγάπη του Θεανθρώπου που θυσιάστηκε για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Το χρυσό χρώμα του νομίσματος και του πλαισίου συμβολίζει τη και τη δόξα του Αναστάντος Χριστού.
Οι Χριστιανοί όπου γης εορτάζουμε το πέρασμα του Θεανθρώπου από τη γήινη ζωή, το μαρτυρικό σωτηριολογικό θάνατο και την ένδοξη Ανάστασή Του με την εορτή του Πάσχα, τη Λαμπρή, τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, που συμβολίζει το ξεκίνημα μιας νέας εν Χριστώ ζωής.
Η εορτή του Πάσχα είναι κινητή. Η ακριβής ημερομηνία του εορτασμού της στο Χριστιανικό κόσμο καθορίστηκε με απόφαση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, το 325 μ.Χ, να είναι η πρώτη Κυριακή μετά από την Πανσέληνο της εαρινής Ισημερίας (21 Μαρτίου) και οπωσδήποτε μετά το εβραϊκό Πάσχα για να τηρείται η σειρά των Παλαιοδιαθηκικών και Καινοδιαθηκικών γεγονότων.

Ομάδα εργασίας:
Δρ Δημήτριος Κλουκίνας
Μένη Μπιντέρη
Νίκος Σουγλές