Στις 7 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην έκθεση του Επιγραφικού Μουσείου σε ομάδα διευθυντών Ινστιτούτων Goethe διαφόρων χωρών, οι οποίοι επισκέφθηκαν την χώρα μας με αφορμή τη διεθνή έκθεση τέχνης documenta14. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ο σκύφος που σώζει το όνομα του Περικλέους από την Αρχαιολογική Συλλογή Κηφισιάς.

Στο πλαίσιο της ίδιας έκθεσης και της εκδήλωσης “Museal Episode” που διοργανώθηκε  από τις 12 έως τις 16 Ιουλίου από τα Ινστιτούτα Goethe του Sao Paulo και της Αθήνας με την επιμέλεια της κας Μαρίνας Φωκίδη, πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου 2017 ξενάγηση από τους αρχαιολόγους κ.κ. Α. Θέμο, Ε. Ζαββού και Ε. Χωρέμη στους εκθεσιακούς χώρους του Επιγραφικού Μουσείου σε ομάδα διευθυντών και επιμελητών Μουσείων διαφόρων χωρών (Zdenka Badovinac, Pablo Lafuente, Reem Fadda, Victoria Noorthoorn, Övül Durmusoglu, Nydia Gutiérrez, Marina Fokidis, Gabi Ngcobo, Klaus Görner, Marion Ackermann, Marcelo Rezende, Natalia Majluf, Matthias Mühling, Hermann Parzinger, Luiza Proença, Uta Schnell, Anna-Catharina Gebbers, Hortensia Völckers, Fabio Cypriano, Susanne Gaensheimer). Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το σκεπτικό της έκθεσης του Επιγραφικού Μουσείου και το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη εποχή.

Στις 16 Ιουλίου έληξε η έκθεση φωτογραφιών της Gauri Gill που παρουσιάστηκε στο Επιγραφικό Μουσείο στο πλαίσιο της documenta14.