Στις 18 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Νομισματικό Μουσείο / Ιλίου Μέλαθρον, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, καλλιτεχνών, επαγγελματιών της δημιουργίας κινουμένων σχεδίων (animation), υποστηρικτών και φίλων του Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του ANIMASYROS 2023.
Ο Πρόεδρος του ANIMASYROS, Βασίλης Κ. Καραμητσάνης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής της εκδήλωσης, η οποία είχε ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.
Ο Δρ. Γεώργιος Κακαβάς, Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου, καλωσόρισε το κοινό στο εμβληματικό κτήριο του Ερρίκου Σλήμαν, έργο του Ερνέστου Τσίλλερ, στην αίθουσα των Εσπερίδων και -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε στην εξωστρεφή πολιτική του Μουσείου που το καθιστά έναν χώρο ζωντανό, φωτεινό και ανοιχτό σε κάθε μορφή δημιουργικότητας.
Στην εκδήλωση πήραν το λόγο οι Πρέσβεις της Λετονίας, της Λιθουανίας, του Ισραήλ και της Βραζιλίας ενώ έδωσαν το παρών και απηύθυναν χαιρετισμό η Δρ. Ελένη Δουνδουλάκη, Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και ο Μάρκος Χολέβας, Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ).

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ANIMASYROS 2023