ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ (ΕΗΠΚ)

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

23 και 30 Σεπτεμβρίου 2022

Το Νομισματικό Μουσείο συμμετέχει και φέτος στο θεσμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022, με τίτλο «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά-Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές». Το θέμα αφορά στην προστασία της πλούσιας και ποικιλόμορφης ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς έναντι της κλιματικής αλλαγής και της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο Νομισματικό Μουσείο στο πλαίσιο του εορτασμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού του θεσμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022, είναι οι παρακάτω:

  • Moυσική εκδήλωση στο café του κήπου του Νομισματικού Μουσείου σε συνδιοργάνωση με τη Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Αγροτικής Τράπεζας –Πειραιώς, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 μ.μ.
  • Συναυλία κλασικής μουσικής με μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων και ξένων ποιητών και αποσπάσματα από τις όπερες «Προμηθέας Δεσμώτης» και «Ομήρου Ιλιάδα», του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00 μ.μ.  στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

 

ΠΟΚΕΑΤΕΠ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΡΟΥΣΟΥ ΑΦΙΣΑ