Το Νομισματικό Μουσείο στο πλαίσιο του “This is Athens City Festival”, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ) του Δήμου Αθηναίων και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας CORNUCOPIA, συμμετέχει δυναμικά στο πρώτο ανοιχτό ανοιξιάτικο πολυδρασικό φεστιβάλ της Αθήνας.

Μετά από τα δύο τελευταία δύσκολα χρόνια, λόγω της πανδημίας, το νέο εξωστρεφές ετήσιο φεστιβάλ “This is Athens City Festival” λειτουργεί ως μια τονωτική πολιτιστική ένεση δημιουργώντας ένα αληθινό κλίμα γιορτής.

Το Νομισματικό Μουσείο αποδεχόμενο αυτήν την αναπάντεχη ευκαιρία προσκαλεί όλους τους επισκέπτες του, αλλά και τους κατοίκους της Αθήνας, σε μια πρωτόγνωρη και πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στο Ιλίου Μέλαθρον, το Παλάτι της Τροίας, όσο και στον αύλειο χώρο του, τον Κήπο των Μουσών, με τέσσερις ιδιαίτερες συναρπαστικές εκδηλώσεις μουσικής και δημιουργικών εργαστηρίων με ελεύθερη είσοδο:

1. 21 Μαΐου 2022
Κήπος Μουσών του Ιλίου Μελάθρου
Ώρα: 12:00-14:00

Διαδραστικό Εργαστήριο Χαρακτικής

Δρώμενο χαρακτικής Τέχνης με θέμα «Χαρακτική και Νομίσματα» από δύο διακεκριμένα μέλη της ομάδας «Εργάνη 5+1», τις εικαστικές και συντηρήτριες Έργων Τέχνης Βασιλική Κολιπέτσα και Αλεξάνδρα Γκίνη. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από δύο μουσικούς, τον κιθαρίστα Μανώλη Ζαχείλα και τη βιολίστρια Σοφιάνθη Χαλκιαδάκη.

https://cityfestival.thisisathens.org/dimiourgo-ergastirio-haraktikis/

 

2.  22 Μαΐου 2022
Έναρξη: 13:00
Διάρκεια: 90 λεπτά
Αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου

Το Κλασικό συναντά το Μοντέρνο: Από την «Κάρμεν» στον Sinatra!

Mουσικό, οπερατικό ταξίδι, μελωδικό και απρόβλεπτο, όπου η «Κάρμεν» φλερτάρει με τον Frank Sinatra, η «Τριαβιάτα» συναντά την «Όπερα της Πεντάρας» και ο «Κουρέας της Σεβίλλης» χορεύει «Cheek To Cheek» με την Τζίλντα από το «Ριγκολέτο». Το πρόγραμμα αρχίζει με αγαπημένα τραγούδια από την Μεσόγειο, αλλά και την Λατινική Αμερική, χωρίς να λείπουν και κλασικά τραγούδια από πασίγνωστα μιούζικαλ που όλοι έχουν λατρέψει, αλλά και jazz classics.

Σειρά έχει η Όπερα, που καλύπτει και το βασικό κορμό του προγράμματος, με τις πιο γοητευτικές μελωδίες από το παγκόσμιο λυρικό ρεπερτόριο. Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν αποσπάσματα από την ελληνική οπερέτα, καθώς και διαχρονικές ναπολιτάνικες καντσονέτες.

Επί σκηνής στο μουσικό αυτό οδοιπορικό μας ταξιδεύουν τρεις μοναδικές λυρικές φωνές και ένα πιάνο: η σοπράνο Λαμπρινή Καρτάλη (φιλική συμμετοχή), ο τενόρος Χρήστος Λάζος, ο μπάσος Παύλος Μαρόπουλος και ο πιανίστας Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου.

Οπτικοακουστική κάλυψη: Αλέξης Γκίκας
Κομμώσεις: Κωνσταντίνος Κολιούσης

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

https://cityfestival.thisisathens.org/to-klasiko-sunanta-to-monterno/

 

3. 28 Μαΐου 2022
Έναρξη: 20:30
Διάρκεια εκδήλωσης: 90-120 λεπτά
Κήπος Μουσών του Ιλίου Μελάθρου

1922-2022, 100 χρόνια Μνήμης, Δημιουργίας, Αναγέννησης

Ένα συγκινητικό αφιέρωμα με λογοτεχνική χροιά σε ένα από τα πλέον «πικρά» κεφάλαια της ελληνικής ιστορίας και σε κάποια από τα πιο σημαντικά ελληνικά κείμενα που έχουν γραφτεί για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων της.

Μία ωδή στις χαμένες Πατρίδες με επίκεντρο έργα σπουδαίων Ελλήνων λογοτεχνών, με ρίζες από τη γη της Ιωνίας: «Το Νούμερο 31328», η «Γαλήνη» και η «Αιολική Γη» του Ηλία Βενέζη συναντούν τα «Ματωμένα Χώματα» και το «Οι Νεκροί Περιμένουν» της Διδούς Σωτηρίου. Παράλληλα θα απολαύσουμε ένα μουσικό ανθολόγιο με ήχους και άσματα από τις Χαμένες Πατρίδες.

Επί σκηνής εμφανίζονται δύο μοναδικές λυρικές φωνές, μια πολυτάλαντη ηθοποιός και τρεις χαρισματικοί μουσικοί: η σοπράνο Λαμπρινή Καρτάλη (φιλική συμμετοχή), ο τενόρος Χρήστος Λάζος, η ηθοποιός Νταίζη Σεμπεκοπούλου (φιλική συμμετοχή), ο πιανίστας Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου, ο βιολιστής Χρήστος Δαλιάνης και η Αθηνά Κουκή στο κανονάκι.

Οπτικοακουστική κάλυψη: Αλέξης Γκίκας
Κομμώσεις: Κωνσταντίνος Κολιούσης

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

https://cityfestival.thisisathens.org/1922-2022-100-xronia-mnimis-dimiourgias-anagennisis/

 

4. 29 Μαΐου 2022
Ώρα: 12.00-14:00
Αίθουσα Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου
Δημιουργώ: Σεμινάρια Φωτογραφίας

Διαδραστικό σεμινάριο φωτογραφίας μεταλλικών αντικειμένων τέχνης, κυρίως νομισμάτων και μεταλλίων, από τον διεθνούς αναγνώρισης μάγο του φακού Γιώργο Μεστούση.

https://cityfestival.thisisathens.org/seminaria-fotografias/

 

Με την ευγενική υποστήριξη:

 

 

 

 

 

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Νομισματικό Μουσείο
Ελευθερίου Βενιζέλου 12, Αθήνα