«ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ»

Το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο διοργανώνει χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, μεταξύ των ωρών18.30–20.30, στην εμβληματική αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου, με τίτλο:

«Το Άστρο των Χριστουγέννων στο Νομισματικό Μουσείο»

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων και της ευαισθητοποίησης του Μουσείου απέναντι στις κοινωνικές ομάδες που βιώνουν καθημερινά τον αποκλεισμό. Υποδεχόμαστε τα μέλη και τους συγγενείς της κοινής δράσης ΩΡΙΩΝ, που αποτελείται από συλλόγους ατόμων τα οποία πάσχουν από σπάνια νοσήματα, της ΣΤΕΓΗΣ, της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης MYRTILLO, για να γιορτάσουμε μαζί τους τις Άγιες Ημέρες με κάλαντα, τραγούδια και ήχους οργάνων.

Η χαρά των Χριστουγέννων με όλη της τη σημασία έρχεται κοντά μας. Μία χαρά που ζει μόνη της, μέσα σ’ αυτές τις γιορτινές μέρες και περιμένει ένα τραγούδι για να μοιραστεί στους ανθρώπους και να απαλύνει τα δεσμά των καθημερινών παθών.

Το μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την παιδική χορωδία «Ευμέλεια», τραγούδια από γνωστά musicals σε ερμηνεία της υψίφωνου Τζίνας Φωτεινοπούλου και του βαρύτονου Χρήστου Λάζου και το πρωτότυπο μουσικό έργο του διεθνώς καταξιωμένου συνθέτη Φοίβου Βαλαχή «Αντίνοος. Το τρίπτυχο του έρωτα». Συμμετέχουν μέλη της ορχήστρας δωματίου Quadro Armonica.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει ξενάγηση στην περιοδική έκθεση Η ΠΑΤΡΙΣ ΑΝΤΙΝΟΟΝ ΘΕΟΝ, ενώ θα μοιραστούν κεράσματα και δώρα.

Οργάνωση – συντονισμός: Δρ. Γεώργιος Κακαβάς, Διευθυντής του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου, Γιάννα Βενιέρη, αρχαιολόγος, Γιόρκα Νικολάου, ιστορικός, Νίκος Σουγλές, Ηρώ Νικολακέα, Αναστάσιος Μονοκρούσος.

Συντελεστές: Φοίβος Βαλαχής – συνθέτης, Τζίνα Φωτεινοπούλου – υψίφωνος, Χρήστος Λάζος – βαρύτονος, Γιώργος Δούσης – πιάνο, Γιάννης Γεωργιάδης – α΄ βιολί, Αλέξανδρος Σοφιανός – β΄ βιολί, Νίκος Πυλαρινός – βιόλα, Νίκος Σοφιανός – βιολοντσέλο, Μιχάλης Σδούγκος – σκηνογράφος / σκηνοθέτης, Αλέξης Γκίκας – ηχολήπτης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη και χορηγία της Eurobank, του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, του σχεδιαστή μόδαςΜΙΛΤΟΥ, της σχεδιάστριας εικαστικού κοσμήματος ΜΑΙΡΗΣ ΣΑΜΟΛΗ, του οίκου πιάνων ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΥΔΑΣ, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Υπάτης «Οι Αινιάνες», των επιχειρήσεων Uni-farma και Myrtillo, των εταιρειών Δεληολάνης  και «Μουσείων Εστίαση Α.Ε.» που λειτουργεί το ΚΑΦΕ στον κήπο του Μουσείου.

Σταθερός χορηγός επικοινωνίας μας, η ΕΡΤ.