Η Διεύθυνση Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού  Σταυρού και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας  διοργανώνει σε συνεργασία με το Νομισματικό Μουσείο  περιοδική έκθεση με τα ζωγραφικά έργα μαθητών στο Ιλίου Μέλαθρον στις 21 και 22 Απριλίου 2018.

Πρόκειται για μια εικαστική δράση που ώς στόχο έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών, αλλά και του ευρύτερου κοινού στις έννοιες του ανθρωπισμού και του εθελοντισμού. Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού / Ερυθράς Ημισελήνου στις 8 Μαΐου 2018, λαμβάνοντας υπόψη  το πρόγραμμα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» και «οι Νέοι του Σήμερα είναι οι Εθελοντές του Αύριο» που απευθύνεται  σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους, καθώς και θεατρικά έργα που έχουν δημιουργηθεί από τους μαθητές με αφορμή τον εορτασμό και αποσκοπούν στην ευασθητοποίηση των παιδιών γύρω από τις έννοιες του ανθρωπισμού και του εθελοντισμού.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.