Μετά τη μεγάλη επιτυχία, που σημείωσε η περιοδική έκθεση “A WORLD OF EMOTIONS: ANCIENT GREECE 700 BC–200 AD”, η οποία έλαβε χώρα στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης από τις 9 Μαρτίου έως τις 24 Ιουνίου 2017, η έκθεση μεταφέρθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης από την Τρίτη 18 Ιουλίου έως την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017.

Πρόκειται για μια αφηγηματική έκθεση που διηγείται και φωτίζει τον αθέατο κόσμο των συναισθημάτων στην προσωπική, κοινωνική και πολιτική ζωή των αρχαίων Ελλήνων. Η περιήγηση στην έκθεση είναι ένας θορυβώδης περίπατος στην ψυχή του ανθρώπου, τα πάθη της οποίας εκφράζονται μέσα από το φίλτρο της αρχαίας τέχνης. Εκθέματα από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου, ανάμεσά τους και αυτά του Νομισματικού Μουσείου, αφηγούνται τα συναισθήματα στην αρχαία ελληνική τέχνη, μέσα από τη ματιά του Μουσείου Ακρόπολης. Πολλά από τα εκθέματα είναι μοναδικά καλλιτεχνήματα, τα οποία για πρώτη φορά παρουσιάζονται στην Ελλάδα, αλλά πολλά είναι και εκείνα από ελληνικά μουσεία που για πρώτη φορά επικεντρώνεται επάνω τους το διεθνές ενδιαφέρον.

Το Νομισματικό Μουσείο συμμετέχει στην πρωτοποριακή αυτή έκθεση με το δανεισμό τεσσάρων εξαιρετικών αρχαίων ελληνικών νομισμάτων από τις πλούσιες συλλογές του, τα οποία τεκμηριώνουν τα συναισθήματα των ανθρώπων στην αρχαία Ελλάδα και ερμηνεύουν τα συναισθήματα της σημερινής κοινωνίας.

Με αφορμή τη μεταφορά της έκθεσης από τη Ν. Υόρκη στο Μουσείο της Ακρόπολης κυκλοφόρησε ο πολυτελής και άρτια επιστημονικά τεκμηριωμένος κατάλογος στα ελληνικά. Η συμβολή του Νομισματικού Μουσείου παρατίθεται όπως ακριβώς στον κατάλογο. Τα λήμματα για τα νομίσματα – δάνεια του Μουσείου υπογράφονται από τον Διευθυντή του Μουσείου Δρ Γεώργιο Κακαβά.

 

Δείτε την έκθεση στο Μουσείο της Ακρόπολης